Κυριακή Μαρσέλου

Ονομάζομαι Κυριακή Μαρσέλου και είμαι Ολιστικός Φαρμακοποιός – Ομοιοπαθητικός, με εξειδίκευση στα Συμπληρώματα Διατροφής και μέλος του British Homeopathic Association από το 2016. Είμαι, επίσης, μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Μεγάλης Βρετανίας, με άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος σε Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία.

Η καριέρα μου ξεκίνησε σπουδάζοντας Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Ferrara στην Ιταλία.

Η φαρμακευτική βοτανολογία, καθώς και η γνώση των συμπληρωμάτων διατροφής είναι αναπόσπαστο μέρος των φαρμακευτικών σπουδών, στο οποίο εξειδικεύτηκα περαιτέρω, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία (Natural Health Diploma).

Γνωρίζω εις βάθος τις φαρμακολογικές ιδιότητες των βοτάνων, τις αλληλεπιδράσεις τους με άλλες ουσίες, και ποια συμπληρώματα διατροφής είναι ασφαλή σύμφωνα με την πάθηση σας, και την τυχόν αγωγή την οποία έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός σας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου διαπίστωσα το πάθος μου για την Ολιστική Ιατρική, το οποίο με ώθησε να σπουδάσω Ομοιοπαθητική στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής της Μεγάλης Βρετανίας. Κατόπιν τετραετούς φοίτησης με την Ένωση Ομοιοπαθητικής για επαγγελματίες υγείας απέκτησα το δίπλωμά μου και πλέον είμαι μέλος της Βρετανικής Ομοιοπαθητικής Ένωσης Επαγγελματιών Υγείας (British Homeopathic Association).

Καθώς η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας και της ολιστικής αντιμετώπισης προβλημάτων, σπούδασα και για τα οφέλη της φυτοφαγικής διατροφής (Δίπλωμα από το Winchester University, Μεγάλη Βρετανία) καθώς και της αντιφλεγμονώδους διατροφής (Δίπλωμα από το Monash University – Melbourne).

Για όσους ενδιαφέρονται για εξειδικευμένη διατροφική συμβουλή, συνεργάζομαι με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο, Δέσποινα Μαρσέλου.

Σήμερα, εργάζομαι ως Φαρμακοποιός σε εταιρεία φαρμακείων, είμαι επιστημονική συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής με έδρα το Bristol στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και λέκτορας Ομοιοπαθητικής (National Centre for Integrative Medicine).

Επενδύω χρόνο στη συνεχή επαγγελματική μου κατάρτιση, ώστε να είμαι πάντα ενήμερη για τα νέα δεδομένα, να εξελίσσομαι, να μπορώ να προσφέρω τις καλύτερες επιλογές θεραπείας και να συστήνω τα καλύτερα προϊόντα και σκευάσματα ανά περίσταση, με βάση πάντα την εξέλιξη της επιστήμης.

Ζω μόνιμα στην Αγγλία με τον σύζυγό μου και τα 2 παιδιά μας, 8 και 15 ετών. Στον ελεύθερό μου χρόνο, λατρεύω να βρίσκομαι στη Φύση, είτε κάνοντας πεζοπορία με την οικογένειά μου ή Cross Fit προπόνηση στο πάρκο.

Πραγματοποιώ ήδη συνεδρίες μέσω Skype και Zoom με ασθενείς και ενδιαφερόμενους από διάφορα μέρη της Ευρώπης και κυρίως από Ελλάδα, Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία με δυνατότητα συνεδρίας στην ελληνική, ιταλική ή αγγλική γλώσσα.

Η προσωπική μου εμπειρία

Ένας από τους λόγους που εμπιστεύτηκα την ολιστική ιατρική και θέλησα να εντρυφήσω σε αυτή, να επιμορφωθώ και να την εξασκήσω, ήταν ότι βοήθησε και εμένα την ίδια να ξεπεράσω προβλήματα υγείας, που με τη συμβατική ιατρική δεν έβλεπα αποτέλεσμα.

Μετά την πρώτη μου εγκυμοσύνη παρουσίασα κάποιες επιπλοκές, που παρά τη φροντίδα των γιατρών μου, δεν μπόρεσα να ξεπεράσω. Πιο συγκεκριμένα, υπέφερα από φρικτούς πόνους, καθώς η επούλωση της περινεοτομής στην οποία είχα υποβληθεί ήταν αργή και επώδυνη, με αποτέλεσμα να αδυνατώ να φροντίσω το νεογέννητο μωρό μου.

Οι φαρμακευτικές αγωγές που μου πρότειναν ήταν περιορισμένες, καθώς βρισκόμουν σε περίοδο θηλασμού και δεν ήθελα να επιβαρύνω με χημικά το μωρό μου. Τότε ήταν που απευθύνθηκα για πρώτη φορά σε ομοιοπαθητικό. Μέσα σε λίγες εβδομάδες ένιωσα απίστευτη ανακούφιση από τους πόνους, οι οποίοι με το πέρασμα των ημερών βελτιώθηκαν σημαντικά κι έπειτα εξαφανίστηκαν, με αποτέλεσμα να μπορώ επιτέλους να χαρώ αυτή την υπέροχη φάση της ζωής μου, χωρίς να επισκιάζεται η οικογενειακή μας ευτυχία από τους πόνους των επιπλοκών μετά τον τοκετό. Ηταν μια θαυματουργή εμπειρία θεραπείας, που όχι μόνο με ανακούφισε από τον πόνο, αλλά βελτίωσε την ψυχική διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας!

Αυτή ακριβώς η στιγμή ήταν που κατάλαβα ότι η ομοιοπαθητική είναι κάτι με το οποίο θέλω να ασχοληθώ, για να μπορέσω κι εγώ να προσφέρω την ανακούφιση και τη βοήθεια που εισέπραξα κι εγώ η ίδια σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής μου, ειδικά σε γυναίκες, που συχνά αντιμετωπίζουμε προβλήματα υγείας που μας αφορούν αποκλειστικά.

Τι Λένε Για Εμένα

Το όραμά μου είναι να υποστηρίξω την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των γυναικών, ώστε να μάθουν να υποστηρίζουν την προσωπική και οικογενειακή τους ευεξία με τον πιο φυσικό τρόπο.

Μαζί μου θα ενημερωθείτε για τον σωστό τρόπο διατροφής, θα μάθετε εκπληκτικά tips για μια πιο υγιεινή και λιγότερο «χημική και συνθετική» καθημερινότητα και θα γνωρίσετε τα βότανα και τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα που ταιριάζουν στην περίπτωσή σας.

Οι μικρές επιλογές που κάνετε κάθε μέρα μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε τη ζωή στο έπακρο με ένα χαρούμενο σώμα και ήρεμο μυαλό

Η ομοιοπαθητική θεραπεία ήταν πάντα ο σύντροφός μου σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου, μετά την γέννηση των παιδιών μου.

Με βοήθησε να μεγαλώσω γερά, υγιή παιδιά με χρήση όσο λιγότερων φαρμάκων και αντιβιοτικών, υποστήριξε την κόρη μου και τα ορμονικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της εφηβείας, και θα με υποστηρίξει στην εμμηνόπαυση, όπως έχουν υποστηρίξει τόσες πολλές γυναίκες στα χρόνια της πρακτικής μου.

Εμείς οι γυναίκες ανησυχούμε για την οικογένεια μας, για όλους τους άλλους γύρω μας, ως κορυφαία προτεραιότητα, αλλά το σώμα και το μυαλό μας πρέπει να έχουν επίσης προτεραιότητα.

Οι υγιείς γυναίκες δημιουργούν υγιείς οικογένειες, οδηγώντας σε υγιείς κοινότητες