Δέσποινα Μαρσέλου

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Δέσποινα Μαρσέλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 06/08/1979 και σπούδασε στο Tμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου London Metropolitan στην Αγγλία.

Απέκτησε Master of Science στην Κλινική Διατροφή και Ανοσολογία στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία με έμφαση στη διαιτολογική υποστήριξη και παρέμβαση σε ασθενείς με παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως διαβήτης, καρκίνος, τροφικές αλλεργίες.

Η επαγγελματική ενασχόληση της ως Κλινικής Διαιτολόγου στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Newcastle upon Tyne και North Tees (NHS) στην Αγγλία της έδωσε την δυνατότητα να κάνει πράξη την επιστημονική της κατάρτιση, προάγοντάς την σε προϊσταμένη στο κέντρο του διαβήτη και ενδοκρινολογίας, υπεύθυνη στο τμήμα εγκεφαλικών και αποκαταστάσεως και υπεύθυνη στο τμήμα αλλεργίας και ανοσολογίας.

Το 2007 επιστρέφει στην Ελλάδα και ολοκλήρωνει με επιτυχία το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο: «Η Αθηροθρομβωτική νόσος» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου.

Στη συνέχεια αποκτάει Certificate από τον Αγγλικό Σύλλογο Κοιλιοκάκης ως εκπαιδεύτρια σε εστιατόρια που σχεδιάζουν μενού χωρίς γλουτένη, αποκλειστικά για ασθενείς με κοιλιοκάκη, χωρίς κίνδυνο επιμόλυνσης.

Υπήρξε επιστημονική συνεργάτις στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπεύθυνη για σεμινάρια κλινικής διατροφής σε φοιτητές πρώτου πτυχίου και μεταπτυχιακού με παράλληλη επιμέλεια της διατροφικής αγωγής στο Χατζηκυριάκειο ίδρυμα την χρονική περίοδο 2007-2009.

Μετεκπαιδεύτηκε από το Ecornell και T. Campbell Center of Nutrition Studies στη φυτοφαγική διατροφή από καταξιωμένους επιστήμονες, όπως είναι ο T. Campbell και είναι συνεργάτις των Plant-based health professionals και guest lecturer του Winchester University (U.K).

Tην παρούσα περίοδο εργάζεται στο διαιτολογικό της γραφείο υπεύθυνη για την διατροφική φροντίδα ασθενών με παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, αυτοάνοσα νοσήματα, νευροεκφυλιστικές παθήσεις αλλά και για παροχή εξατομικευμένων διαιτολογίων για απώλεια βάρους σε δια ζώσης και online συνεδρίες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Επίσημη Ιστοσελίδα