0

Έχετε ακούσει για το BPA (δισφαινόλη Α);

Το BPA (δισφαινόλη Α) είναι μια χημική ένωση που βρίσκεται στα πλαστικά. Δυστυχώς μπορεί να διαταράξει κάποιες ορμόνες, όπως την ινσουλίνη και τα οιστρογόνα, και να επηρεάσει ακόμα το αναπαραγωγικό σύστημα των παιδιών. Πρόσφατα, οι ερευνητές βρήκαν επίσης και σύνδεση μεταξύ του BPA και της παχυσαρκίας, καθώς βρήκαν ότι σε δημογραφικές έρευνες όσων αφορά την παχυσαρκία, υπήρχαν επίσης υψηλά επίπεδα ΒΡΑ!

Ο οργανισμός μας απορροφά το BPA που βρίσκεται σε πλαστικά μπουκάλια ποτών, πλαστικές συσκευασίες τροφίμων, και ακόμα από πλαστικές επενδύσεις κονσέρβας που χρησιμοποιούνται για χυμό ντομάτας, όσπρια κ.λπ.

Πως μπορείτε να προστατευτείτε?

Προτιμάτε να αγοράζετε νερό ή χυμούς σε γυάλινες φιάλες, χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερού από την βρύση αντί να αγοράζετε εμφιαλωμένο, και αλλάξτε την πλαστική μεμβράνη που σκεπάζετε τα φαγητά σας με “beeswax wrapper” για να μειώσετε το BPA στη ζωή σας.

Κυρίως αποφύγετε τα φτηνά πλαστικά παγουράκια για τα παιδιά και προτιμήστε παγούρι που να αναγράφεται BPA FREE! Είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των παιδιών μας αλλά και για το περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης...